En aquesta web:  


 

CONTINGUTS GENERALS

 

Arxiu Nacional de Catalunya

Arxiu Nacional de Catalunya
 

Institut Ramon Muntaner

Institut Ramon Muntaner

 

NOVETATS, ACTIVITATS I AVISOS

 

ACTIVITATS 2014-2015

Cursos-Tallers 2014-2015
Informació cursos


Dilluns 15 de desembre de 2014,
a les 7h de la tarda.

 

 

La Junta de Govern de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària, té l’honor de convidar-vos a la  cloenda dels actes de commemoració del 30è Aniversari de l’Entitat que presideix, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Entrada lliure a tothom

 

L’acte consistirà en una Taula Rodona sobre els Fets de 1714, amb la participació dels historiadors: Miquel Sánchez i González, Miquel Solé i Sabaté i Jacint Berenguer i Casal i la col·laboració d’una representació dels Miquelets de Catalunya.
 


 


Dilluns, 1 de desembre.
Presentació de PARATGE 27

Dos articulistes de Paratge 27 explicaran els seus respectius treballs de recerca:

El senyor Miquel Playà sobre la nissaga dels Santonja http://familiasantonja.blogspot.com.es

i les senyores Dolors Vila i Rosa Salvadó sobre la
família del coronel Amill a Agullana.

Tots aquests actes tindran lloc a la Sala d’Actes de la nostra seu de l’Arxiu Nacional de Catalunya, a les 7h de la tarda (19h). Entrada lliure i gratuïta per a tothom.
 


IBE, Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC) CEXS-UPF-PRBB

Universitat Pompeu Fabra

En el genoma humà, el cromosoma Y es troba només en homes i es passa de pares a fills, tal com ho fa el cognom. I no tots els cromosomes Y són iguals, de manera que podem utilitzar l'anàlisi genètica del cromosoma Y en homes actuals per tal de fer recerca sobre els cognoms. Podem, per exemple, comptar el nombre de fundadors d'un cognom i esbrinar l'origen ètnic d'aquests fundadors. En el projecte "Un atles genètic dels cognoms catalans" ens preguntem per què hi ha cognoms més freqüents que altres o quin era l'origen dels fundadors dels cognoms patronímics germànics, àrabs o hebreu. Per tal de portar a terme la nostra recerca, hem seleccionat 50 cognoms i necessitem 50 homes no emparentats que portin com a primer un d'aquests cognoms i que vulguin donar una mostra de saliva per a l'anàlisi genètica. Necessitem la vostra ajuda per a aconseguir aquests voluntaris. Trobareu tota la informació i la llista dels cognoms a:  Cognoms catalans, valencians i balears

 

 

 

 

FACI'S SOCI de la SCGHSVN


Descomptes en els cursos que anualment fem. Recepció gratuïta de Paratge i d'altres publicacions. Intercanvi o ajuda amb altres socis. Preus especials per altres llibres i materials genealògics. Consulta de la seva biblioteca. La SCGHSVN atorga un diploma als socis que presentin una tesina sobre una de les nostres disciplines.

ALTA DE SOCI

DEMANEU MÉS INFORMACIÓ

 

 

  

ASSOCIACIONS GENEALÒGIQUES
 I ALTRESSocietat Valenciana de Genealogia i Heràldica

Associació Catalana de Genealogia - França -

Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía
 


La SCGHSVN el millor Portal 2009

Los mejores sitios de
Genealogía