En aquesta web:  


 

CONTINGUTS GENERALS

 

Arxiu Nacional de Catalunya

Arxiu Nacional de Catalunya
 

Institut Ramon Muntaner

Institut Ramon Muntaner

 

NOVETATS, ACTIVITATS I AVISOS

 

CURSOS 2014-2015

 

Dissabte 14 de juny: La “Diada de la Societat”. Enguany dedicada al 1r. Centenari del començament de la I Guerra Mundial, coneguda popularment com “La Gran Guerra”, fent especial esment a la repercussió que va tenir en el món cultural i artístic del Segle XX i el paper de Catalunya a la contesa.

Dilluns, 16 de juny: “Com vestien els nostres avantpassats”, conferència de cloenda del curs a càrrec de Rosa-Maria Martí, a les 7h de la tarda.

Divendres 20 de juny celebrarem el “Sopar del Soci”, aprofitant l’èxit que està tenint el lloc on es troba i lligant-ho amb la temàtica que ha caracteritzat totes les conferències d’aquest curs 2013-2014, amb les quals ens hem volgut adherir a la commemoració del 300 Aniversari dels Fets de 1714, el “Sopar” tindrà lloc al restaurant “El 300 del Born”


Informació per als socis

Calendari d'activitats curs 2013-2014

Sortida a Torroella de Montgrí, 28 de setembre de 2013

Conferències i sortides 2013-2014
 


IBE, Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC) CEXS-UPF-PRBB

Universitat Pompeu Fabra

En el genoma humà, el cromosoma Y es troba només en homes i es passa de pares a fills, tal com ho fa el cognom. I no tots els cromosomes Y són iguals, de manera que podem utilitzar l'anàlisi genètica del cromosoma Y en homes actuals per tal de fer recerca sobre els cognoms. Podem, per exemple, comptar el nombre de fundadors d'un cognom i esbrinar l'origen ètnic d'aquests fundadors. En el projecte "Un atles genètic dels cognoms catalans" ens preguntem per què hi ha cognoms més freqüents que altres o quin era l'origen dels fundadors dels cognoms patronímics germànics, àrabs o hebreu. Per tal de portar a terme la nostra recerca, hem seleccionat 50 cognoms i necessitem 50 homes no emparentats que portin com a primer un d'aquests cognoms i que vulguin donar una mostra de saliva per a l'anàlisi genètica. Necessitem la vostra ajuda per a aconseguir aquests voluntaris. Trobareu tota la informació i la llista dels cognoms a:  Cognoms catalans, valencians i balears

 

 

 

FACI'S SOCI de la SCGHSVN


Descomptes en els cursos que anualment fem. Recepció gratuïta de Paratge i d'altres publicacions. Intercanvi o ajuda amb altres socis. Preus especials per altres llibres i materials genealògics. Consulta de la seva biblioteca. La SCGHSVN atorga un diploma als socis que presentin una tesina sobre una de les nostres disciplines.

ALTA DE SOCI

DEMANEU MÉS INFORMACIÓ

 

 

  

ASSOCIACIONS GENEALÒGIQUES
 I ALTRESSocietat Valenciana de Genealogia i Heràldica

Associació Catalana de Genealogia - França -

Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía
 


La SCGHSVN el millor Portal 2009

Los mejores sitios de
Genealogía